Rola przedsiębiorczości społecznej w redukcji nierówności społecznych.
Nadrzędnymi składnikami smaku w winogronie są węglowodany, kwasy oraz polifenole. Te trzy relacje przynoszą winu trzy z pięciu podstawowych smaków: słodki, kwaśny oraz gorzki. W dowolnym bądź też razie, istnieje ogromna ilość substancji w gronach, jakie zapewniają smak. Substancje te są bieżące w drobnych ilościach (mierzonych czasem w milionowych fragmentach). Wszystkie te substancje dają gronom charakterystyczny smak, definiowany, jako smak podstawowy. Smak podstawowy charakteryzuje każdą formę winorośli. Większość składników smakowych odkrywają się położone w wewnętrznej części skórki winogrona. Właśnie dlatego ważne jest, by tłoczenie zajmowało znaczącą pozycję w procesie zapewnienia podstawowego smaku każdemu winu – wina. Należy rozróżnić między aromatem a bukietem. Aromat jest specyficznym zapachem pochodzącym z zastosowanej odmiany winorośli, w czasie gdy bukiet jest reprezentatywnym zapachem sposobu przetwarzania wina. W ten sposób, na przykład, dwa wina z tego samego grona mają ten sam aromat, jednakowoż odmienny bukiet.
1. Galeria
2. FAQ
3. Strona główna
4. Metody
5. Produkty